Wereldcomplimentendag: belangrijker dan ooit

26/ 02/2021 Danielle Reijne

Corona raakt ons allemaal nog steeds. Vele Nederlanders werken thuis en dit vraagt nogal wat van werknemers en werkgevers. Werknemers geven massaal aan dat het sociaal contact tussen collega’s minder wordt als ze vanuit huis moeten werken. Hoewel je normaal gesproken misschien tussen de telefoongesprekken door even met je collega praat over het weekend of het nieuws, spreek je ze nu alleen nog maar tijdens de zakelijke meetings of werk gerelateerde zaken. Dit is natuurlijk jammer, juist de kleine gesprekken tussen het werk door zijn belangrijk om een goede band te houden met collega’s.

 

Wat er het meest bij inschiet tijdens het thuiswerken is het persoonlijk contact met je werkgever, werknemers of onderlinge collega’s. Op de werkvloer is het gemakkelijk om even een duim omhoog te steken of iemand een schouderklopje te geven, helaas gaat dit lastig via een beeldscherm. Thuiswerken blijft op lange termijn bestaan en events zullen voorlopig niet zo massaal worden als voorheen. Men haalt het geluk deze tijden uit kleine dingen en een compliment kan ik welke vorm dan ook een welkome afleiding zijn.

 

Het effect van een compliment

Het krijgen van een compliment kan daarom zorgen voor een enorme boost in je motivatie. In onze Nederlandse aard zit de drang om sceptisch te zijn en kritiek te geven, met het doel om zo snel mogelijk beter te worden. We zijn vaak geneigd om er vooral wat van te zeggen als mensen niet goed presteren. Daarbij blijft het negatieve ook nog eens langer hangen dan het positieve. Door je te richten op wat er wél goed gaat, zorg je ervoor dat werknemers hun kwaliteiten vaker gaan inzetten. Wanneer je complimenten geeft als een collega iets goed doet of aanpakt, geef je namelijk ook vertrouwen. Tot slot geeft het aan dat je je werknemer of collega ziet en waardeert. 

 

1 maart Wereldcomplimentendag 

Naast deze dag die speciaal in het leven is geroepen om elkaar een complimentje te geven, is het in deze tijd belangrijker dan ooit om aan elkaar te denken wegens het ontbreken van direct contact. Naast een berichtje of een telefoontje naar een relatie of collega kun je je waardering juist nu ook uitspreken door het laten thuisbezorgen van een gepersonaliseerd pakketje of bedrukt kaartje met een persoonlijke boodschap. Zo spreek je een oprechte waardering uit én creëer je zichtbaar voor jouw merk via een mooi gebaar. 

 

Wil jij ook een compliment geven, sturen of volledig laten verzorgen? Neem contact met ons op en ontdek de mogelijkheden om jouw zichtbaarheid te vergroten via een compliment!