Papieren Agenda en Kalender nog steeds populair

Een papieren agenda vind ik persoonlijk veel leuker dan een digitale. Dat geldt nog meer voor een kalender. Kalenders zijn vaak zeer gewild vanwege de mooie afbeeldingen. Een goede agenda of kalender heeft karakter en geeft een verzorgde indruk. Voor een gedrukte kalender geldt dat iedereen deze makkelijk kan bekijken en gelijk overzicht heeft wat er in een periode gaat of moet gebeuren.

De papieren agenda en kalender blijven populair naast de elektronische versie op de smartphone of computer. Uit een onderzoek onder bijna 3.000 personen blijkt dat 68% van de ondervraagde personen een papieren agenda of kalender gebruikt, vaak naast de digitale versie op een smartphone.

agenda pagina een papieren agenda heeft genoeg ruimte voor aantekeningen

Overzichtelijk de week plannen

Het voordeel van papieren agenda’s en planners is dat u niet afhankelijk bent van een apparaat. Als u iets opschrijft blijft het bovendien beter in uw geheugen geankerd. Daarnaast heeft u met een papieren agenda of kalender meer overzicht. U ziet alles in één oogopslag. Bij digitale planners moet u vaak scrollen omdat bijvoorbeeld bij een week overzicht de letters te klein worden en dus onleesbaar zijn.
Bij een papieren agenda kan u gelijk aan de slag. Dat is bij veel elektronische agenda’s ingewikkelder.

Agenda als dagboek

Het leuke van een papieren agenda vind ik dat je hem nog voor veel meer dingen kan gebruiken, zeker als je een agenda hebt met een notitie pagina. Een goed idee is de hoogtepunten van de dag in de agenda te schrijven, dan krijg je in de loop van de tijd een soort dagboek. Handig als je iets terug wilt zoeken en het is op deze manier ook heel overzichtelijk. Meestal ben je na een week vaak al vergeten wat je aan het begin van die week gedaan hebt. Na een tijdje is het leuk om de agenda of de kalender nog eens een keer door te bladeren. Ook is het heerlijk om als je bijvoorbeeld aan de telefoon bent, tekeningetjes en ideeën in je agenda te krabbelen. Tussen de bladzijden van de agenda kan je makkelijk bonnetjes steken, sommige hebben een insteekvak daarvoor.

agenda met informatie pagina's een papieren agenda heeft informatie pagina's: hier de tijdzones

Voordelen van een papieren agenda

• Overzichtelijker dan een digitale agenda op de smartphone
• Een papieren agenda maakt een goede presentatie en is meer persoonlijk
• Papier is veilig, het zal niet crashen
• Een agenda is makkelijker in te vullen en kan gebruikt worden als een dagboek
• Een papieren agenda/kalender kan u personaliseren en gebruiken als een relatiegeschenk
Daarnaast heeft u, in tegenstelling tot veel digitale agenda's, bij een papieren agenda snel het overzicht van al uw afspraken en ziet u gauw wanneer u nog ruimte heeft voor afspraken.

agenda met blindpreeg agenda met een ingetogen blindpreeg op de cover

LeoBook Agenda's

Kies de agenda die bij u past voor uw bedrijf en/of als relatiegeschenk. In de Leoboek collectie van 2019 zitten diverse soorten omslag materialen zoals denim en kunstleder. Elke agenda kan gepersonaliseerd worden met bijvoorbeeld een ingepreegd logo of persoonsnaam. U promoot zo uw merk of boodschap 365 dagen lang.

Mijn advies voor een bedrukking op de cover: houd het ingetogen. Bij een opvallende bedrukking is de kans groot dat de beoogde gebruiker de agenda niet gebruikt.

Naast de keuze tussen een dag- of weekagenda bevat iedere agenda informatiepagina's met vakantieperioden, tijdzones en een maandkalender. Zo gaan u en uw relaties met deze handige overzichten het nieuwe jaar in! Met de keuze uit drie verschillende lay-outs beginnen u en uw klanten het nieuwe jaar in perfect georganiseerde stijl! Bij een hoge oplage is het zelfs mogelijk een op maat gedrukte agenda te laten drukken met daarin bijvoorbeeld advertentie- en promotiepagina’s.

Het is nu al tijd om agenda’s en kalenders voor 2019 bestellen en laten bedrukken en weet dan zeker dat u krijgt wat u wilt.

Bekijk HIER alle Agenda's voor 2019 of vraag de Leoprinting adviseurs naar de mogelijkheden!